Healing Balance

Quantum Healing?

Is een vorm van hands-on healing, zoals Reiki, magnetiseren en therapeutische aanraking. De energie kan stromen naar de plaats waar het nodig is en dit heeft een buitengewoon helende kracht.

De manier waarop ik werk is door het kanaliseren van de energie waar het nodig is. Mijn werk is dat van facilitator. Dit betekent dat ik een kanaal ben waardoor het universum werkt, maar uiteindelijk bepaalt u zelf (via uw intentie en eigen bewustzijn) hoe uw eigen proces zich ontvouwt.

Welke methode’s gebruik ik?

Eventueel gecombineerd met acupunctuur. Ik ben al meer dan 20 jaar bezig met het geven van Quantum Healing behandelingen

Kosten:  60 Min: € 55,-

Reserveer een behandeling

QHHT

“Quantum Healing Hypnosis Therapy” werd ontwikkeld door Dolores Cannon ruim 40 jaar geleden. QHHT is een hypnose techniek waarin instant Quantum Healing kan worden ontvangen.

https://dolorescannon.com/

Wat is QHHT?

“Het hoofddoel van een QHHT sessie is om jouw huidige leven en gezondheid te verbeteren”


De techniek houdt in dat iemand in een somnambulistische (op slaap gelijkende) staat van trance wordt gebracht door visualisatie. Dit is een staat waarin je je onder normale omstandigheden maar tweemaal per dag bevindt: het moment net voordat je echt wakker wordt en het moment waarop je wegzakt en in slaap valt.

Iedereen kan toegang krijgen tot de vorige levens die hij of zij geleefd heeft. Elke mens heeft een kern waarin zich oneindige kennis en kracht bevindt en waarmee men contact kan maken en communiceren. Dit deel van onszelf is altijd aanwezig en bevindt zich net onder de oppervlakte van het bewuste deel van onze geest (het onderbewustzijn). Het onderbewustzijn geeft ons toegang tot vorige leven(s) en leidt tot directe genezing wanneer dat nodig en mogelijk is.

U heeft misschien al gehoord van mensen die beweren dat zij een of andere belangrijke figuur zijn geweest in een vorig leven. Met QHHT krijgt u een leven te zien met een uitleg en betekenis van waarom u dat te zien krijgt en zelden is dat een bekende persoon. QHHT is geen magische oplossing, het is en blijft u eigen levensles. Dit verlangt van u om actie te ondernemen met de informatie die u ontvangt gedurende de sessie om u eigen problemen op te lossen zodat u in een staat van balans en welzijn verder kunt leven.


Wat is regressie naar een vorig leven?

Regressie naar een vorig leven is het eerste deel van de QHHT-techniek en houdt in dat de betreffende persoon wordt teruggevoerd naar en geleid door een vorig leven, te beginnen bij het eerste beeld dat hij of zij ziet, via de verschillende fasen van dat leven en uiteindelijk naar het overlijden en de omstandigheden daaromheen.

Het onderbewuste kiest welk vorig leven(s) de cliënt te zien krijgt en hij of zij wordt door Douglas door dat leven geleid. Het vorige leven(s) dat het onderbewuste kiest om aan de cliënt te laten zien, is altijd relevant voor het huidige leven en het is niet ongebruikelijk dat iemand meerdere vorige levens te zien krijgt gedurende een enkele sessie.

Douglas leidt de cliënt door een vorig leven(s) door middel van het stellen van een reeks vragen waarmee bepaald kan worden over welke periode het gaat en in welke sociale omgeving het leven zich afspeelt.


Wat kan u verwachten van QHHT?

Elk leven heeft een doel en lessen om te leren. QHHT is een mooie en zuivere manier om u antwoorden te geven op vragen en duidelijkheid te bieden over wat u kunt doen om problemen op te lossen. Wij hoeven geen leven te leven van oneindige pijn, verdriet en problemen, want de energie van nu vraagt aan ons om deze dingen op te lossen. Niet alleen ondersteunt de huidige energie ons in het bereiken van onze doelen, maar ook onze engelen en gidsen helpen u.


QHHT beantwoordt vragen zoals:

* Het doel van uw leven;
* Relatie problemen;
* Duidelijkheid over de oorzaken van lichamelijke probleem in het lichaam;
* Gevoelens en emoties die u niet kan plaatsen;
* Dromen en meer.

 

QHHT sessie

 Gedurende een QHHT-sessie ontvangt de cliënt geen suggesties van de hypnotiseur, zoals wel eens wordt verondersteld. QHHT is een soort diepe meditatie, een hypnotische trance (somnambulistische staat) waarin iedereen zich al twee keer per dag bevindt; ’s morgens bij het wakker worden en ’s avonds bij het in slaap vallen. De hypnotiseur brengt je in deze fase tijdens de sessie, vervolgens bepaal je zelf wat er gaat gebeuren.

 • Eerste deel:

Je wordt in contact gebracht met jouw onderbewustzijn (‘Hoger Bewustzijn’ of ‘Hoger Zelf’), een oneindige bron van kennis. Het Onderbewustzijn is niet alleen bekend met alles over wie wij zijn in dit leven, en waren in vorige levens, maar het kent ook onze levensdoelen voor dit leven. Een leven waarin we tot doel hebben iets te leren of te ervaren.

 • Tweede deel:

Je wordt teruggevoerd en geleid naar het huidige en naar andere levens. Het Onderbewustzijn bepaalt wat je te zien krijgt, en wat je daarbij getoond wordt. Dit is altijd belangrijk en relevant voor het huidige leven. In het tweede deel van de sessie wordt contact gemaakt met het Onderbewustzijn om antwoorden te vinden op de vragen (die je hebt meegenomen naar de sessie) en waarom zojuist deze levens getoond werden. In het Onderbewustzijn kunnen ook de antwoorden gevonden worden over de aard en oorzaak van gezondheidsproblemen, of het nu om een probleem uit het huidige leven, of uit een vorig leven gaat.


Aanpak

Het betreft hier een sessie waarbij zeer vertrouwelijke informatie moet kunnen worden besproken. Om die reden zal er tijdens de gehele sessie niemand anders worden toegelaten.

De QHHT is volledig veilig en je zult ook altijd weer uit de hypnotische trance komen, maar soms kan het zijn dat er na de sessie nog enkele emoties ontstaan ten gevolge van de healing. Ik raad je daarom aan om na de sessie, de rest van de dag rust te nemen.

Er wordt van de sessie een audio opname gemaakt wat je meekrijgt om deze thuis nog eens op je gemak te kunnen beluisteren. Soms kun je je na afloop van de sessie maar weinig herinneren van de informatie die door het Onderbewustzijn aan je is doorgegeven. Met de audio kun je alles nog eens herhalen en op je in laten werken.

Een gehele QHHT sessie duurt gemiddeld zo’n 4-5 uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

 

 • Kennismakingsgesprek: niet alleen om elkaar beter te leren kennen, maar ook om rust en een vertrouwensband te creëren en worden ook jouw gezondheidssituatie en de vragen die je hebt, besproken. Al deze informatie is van belang voor mij om tijdens de Sessie, de juiste vragen te kunnen stellen.
 • Tijdens de Sessie, breng ik je eerst in een diepe hypnotische trance. Daar aangekomen volgt dan de regressie, waarin het huidige of andere levens worden onderzocht, en zal contact worden gemaakt met het onderbewustzijn om uitleg te vragen over deze levens en om antwoorden te krijgen op jouw gezondheids- en levensvragen. Aan het eind van de sessie word je uiteraard weer teruggebracht naar het normale (waak)bewustzijn.
 • In een Nabespreking zal ik de sessie na afloop met je bespreken.
 • Kosten 4 Uren EUR 210,-

Vragen?

 • Kan ik ook onder hypnose gebracht worden? Mijn vraag aan u is, droomt u ooit? Kunt u zich een mooie groene boom voorstellen of wat is de kleur van uw auto? Bent u bereid om dit los te laten en de energie te laten vloeien en komt u met de intentie om duidelijkheid te krijgen over hoe uzelf de problemen aan kunt pakken om dit op te lossen? Dan is het antwoord: JA.
 • Word ik overgenomen? NEE. U staat in een directe verbinding met uw Hoger-zelf en u bent beschermd gedurende de hele sessie.
 • Ga ik rare dingen doen onder hypnose? NEE. Uw Hoger-zelf zal u nooit in verlegenheid brengen.
 • Kom ik weer uit de hypnose? JA en u voelt zich heel uitgerust.
 • Moet ik een dag vrij houden na deze sessie? JA, dat is een goed idee.
 • Mag iemand anders aanwezig zijn gedurende een sessie? NEE.
 • Helpt QHHT ook voor hoog gevoelige mensen? JA, uw Hoger-zelf weet wie u bent en wat u nodig hebt.
 • Heb ik meer dan een sessie nodig? Meestal is één sessie genoeg tenzij uw Hoger-zelf andere instructies geeft.
 • Is QHHT eenzelfde techniek als andere hypnose technieken? NEE. Historisch gezien hebben hypnotiseurs nauwelijks onderzoek gedaan naar patiënten die zich in deze toestand bevinden vanwege de vreemde en vaak onverklaarbare resultaten die opgetekend zijn.
 • Word ik meteen genezen van ziekten? Er bestaan geen garanties. Alles heeft een doel en is deel van lessen, zelfs ziekte. Er wordt aan het onderbewuste gevraagd of het mogelijk is dat het probleem genezen wordt, en als dat zo is, wordt dat direct gedaan, zonder medicijnen, operatie of pijn. Het is vaak al genoeg om alleen maar te begrijpen waarom men een bepaalde ziekte heeft of een bepaalde emotie ervaart om dit door het onderbewuste te laten wegnemen. Vaak vindt er genezing plaats maar vergeet niet dat u een vrije wil heeft en door uw eigen vrije wil zelf uw genezing kunt versterken of tegenwerken.

Reserveer een behandeling

Uitgetest: hypnose therapie

Psychologiemagazine België

Tekst: H. Wouters

Op een zaterdagochtend een tripje maken door je onderbewustzijn? Het kan, in een sessie hypnotherapie. Onze vrouw trok met een levenslijn en vijftien vragen naar Wise & Well in Haarlem (Nederland), waar ze zich vakkundig onder hypnose liet brengen door Douglas Lloyd.

 

Douglas heeft een praktijk (Wise & Well) met een lage drempel. Naast massages en therapie, heeft hij ook een winkel met o.a. producten zoals aromatherapie. Dat maakt het makkelijk binnen te stappen, even kennis te maken en van daaruit te overwegen bij Douglas in therapie te gaan. Ik ben bij Douglas terecht gekomen voor accupunctuur in een periode waarin ik me erg moe voelde. Douglas lapte me op en gaf me tussen het prikken van de naaldjes door nog wat advies. We hadden gesprekken, o.a. over de opleiding die hij deed. En op een dag vertelde hij me over zijn opleiding in hypno-therapie. Het was een techniek die ‘Quantum Healing Hypnosis Technique’ heet, afgekort QHHT. Tijdens de sessie geraak je in een ‘somnambulistische staat van trance’, een moeilijk woord voor de staat waar je in bent net voor je in slaap valt, of net voor je wakker wordt. Het is een staat waarin je toegang hebt tot je onderbewustzijn en je informatie kan krijgen uit vorige levens of uit je verleden. Douglas vertelt me dat het onderbewuste je enkel informatie geeft die je op dat moment helpt en die je op dat moment aankan. Hij vertelt ook dat er mensen zijn die aan de hand van deze techniek genezen van ziektes, omdat ze zaken uit het onderbewuste die de oorzaak is van hun ziekte, kunnen oplossen.

 

Ik had uiteraard al van hypnotherapie gehoord, maar dan eerder de wat instrumentelere variant voor mensen die willen stoppen met roken of willen vermageren zonder op dieet te gaan. De hypnose waar Douglas het over heeft, is van een andere aard, begrijp ik, en gaat over toegang tot je onderbewuste om informatie te krijgen waarvan je kan helen, zowel fysiek als mentaal. Ik ben nieuwsgierig en Douglas en ik plannen samen een sessie in.

 

Voorafgaand aan de sessie heb ik ‘huiswerk’. Ik moet aan Douglas een lijst doorsturen van de belangrijkste mensen in mijn leven, zodat hij de namen kent van mijn geliefden en hij dus kan interpreteren over wie ik het heb als ik tijdens de hypnose een naam noem. Ik moet ook een soort overzicht van mijn leven maken. Een soort levenslijn. Wanneer ben ik geboren? Wat zijn betekenisvolle momenten in mijn leven? Hoe oud was ik toen bepaalde relaties begonnen en eindigden? Wanneer ben ik beginnen studeren, wanneer ben ik beginnen werken? Hoe oud was ik toen mijn kinderen kwamen? Daarnaast moet ik een lijst met vragen bezorgen aan Douglas. Vragen die hij aan mijn onderbewustzijn gaat stellen terwijl ik onder hypnose ben. Ik zit er een ochtend over na te denken, en kom dan tot een lijst met vijftien vragen. Alleen al de vragen opstellen, stemt me tot nadenken en laat me verzinken in reflectie over mezelf en mijn leven. Waarom had ik als kind zo vaak buikpijn? Wat betekende het dat ik vatbaar was voor enkele situaties die niet goed voor me waren, zoals een werksetting waar de verhoudingen helemaal uit balans waren, en een relatie die niet goed voor me was? Waarom is mijn zoon zo vaak boos en wat kan ik voor hem doen? Wat is de betekenis van mijn huidige relatie voor mij en voor mijn partner? Hoe moet ik het aanpakken als ik dat ene project wil waarmaken?

 

Ik vind het ontzettend confronterend om mijn levenslijn op te tekenen, de belangrijke personen uit mijn leven te identificeren en vragen te formuleren waarvan ik denk dat het antwoord me verder gaat helpen. Alleen al daarmee bezig zijn, brengt een proces op gang.

 

Een hypnose-sessie duurt meerdere uren. Je moet er dus een dagdeel voor uittrekken. Ik vertrek thuis, zoen mijn kinderen, en zeg tegen de oppas dat ze de buren moet bellen als er iets aan de hand is, omdat ik niet bereikbaar ben. Als ik de buren tegenkom, zeg ik hen dat de oppas hen belt bij problemen omdat ik onder hypnose ben. Ze moeten heel erg lachen (‘mama is niet bereikbaar want ze is onder hypnose?’) en ik kan er de lol ook wel van inzien. Ontspannen kom ik bij Douglas aan.

 

Douglas en ik drinken eerst een glaasje water samen. Douglas heeft mijn voorbereiding zorgvuldig doorgenomen. Hij wil alles nog even samen bekijken, stelt nog wat extra vragen en geeft nog een beetje uitleg. De sessie zal opgenomen worden op audio, zodat ik er later naar kan luisteren.

 

En dan is het zover. Ik mag in een warme ruimte gaan liggen, op zijn behandeltafel. Het licht is zacht. Het is er aangenaam warm. Ik zoek een comfortabele houding, en Douglas komt naast me zitten. Ik vind het grappig dat hij het moment waarop hij me onder hypnose brengt niet opneemt, omdat ik anders bij het terug luisteren van het bandje opnieuw onder hypnose zou kunnen geraken. Ik vind het een beetje spannend en vraag me af of het wel gaat lukken.

 

En dan vraagt Douglas me aan een rode auto te denken. En aan een blauwe vogel. Er komt een reeks van beelden die ik me voor de geest moet halen, wat niet altijd lukt omdat ik te hard probeer. Ik lig te denken dat ik het niet ga kunnen, dat ik er niet vatbaar voor ben, en dat het een raar idee is dat je onder hypnose kan geraken van het denken aan blauwe auto’s. Maar dan ineens word ik zwaar en loom. Het lijkt alsof mijn lichaam wegzinkt en mijn geest gaat zweven. Ik moet me bewust overgeven aan deze staat, en dat doe ik. In de uren die volgen praat ik vanuit mijn onderbewustzijn met Douglas. Net na de sessie weet ik nog enkele details uit het gesprek, maar de rest weet ik enkel door het terug te horen op de opname die Douglas me later stuurt.

 

Douglas maakt me weer wakker. Ik voel me kiplekker, uitgerust en fris. Ik heb wat vage herinneringen aan de thema’s die we besproken hebben. Ik ben niet echt ‘weg’ geweest, maar ik was wel in een andere toestand dan mijn normale bewustzijn waardoor ik bijvoorbeeld geen gevoel voor tijd meer had, of de onderwerpen die we hebben besproken niet kon vasthouden.

 

We drinken samen nog wat, en dan ga ik weer. Douglas stuurt me de opname. Ik vind het heel erg moeilijk om die terug te luisteren. Het is een lange opname, en ik vind het spannend om te horen wat ik gezegd heb. Het zijn dingen die ik tegelijkertijd wel en niet wil weten, dus ik stel het luisteren een paar dagen uit.

 

Als ik luister, hoor ik dat ik tijdens de hypnose van plek naar plek ben gebracht door mijn onderbewustzijn. Douglas vraagt me telkens waar ik ben, hoe ik me voel, hoe het met me gaat, waarom ik sommige dingen wel of niet doe. Zijn stem klinkt zacht en lief. Ik klink zelf ijl, ik praat traag en zucht vaak. In de eerste ‘scene’ waar mijn onderbewustzijn me brengt, lig ik als baby in een bedje in een duistere kamer. Ik heb spanningen in mijn buik en ben alleen. Douglas vraagt naar de oorzaak daarvan. En brengt me dan terug naar een moment voor dit moment. Het moment waar ik terecht kom, is in de kraamkliniek. Ik ben net geboren en lig met mijn moeder op een kamer. ‘Er is bezoek, iedereen is blij en trots,’ vertel ik. Ik vertel dat ik in een bedje lig. De kamer is licht. De grootouders van mijn moeder zijn op bezoek. En ik ben daar en voel verwondering. Er is echte vreugde in de kamer. Er komen verpleegsters langs. Het is zo levensecht, het licht, de sfeer, het gevoel. Niet alsof je naar een film kijkt, maar echt alsof ik in het moment zit.

 

Ik hoor mezelf dingen aan Douglas vertellen die ik niet wist, of waarvan ik niet wist dat ik ze wist. Het is alsof ik toegang heb tot herinneringen die me iets willen vertellen, die antwoorden inhouden op die lange lijst met vragen die ik heb opgesteld voor de sessie. Alsof mijn intentie antwoorden te vinden op die vragen me doorheen de sessie navigeert en me op plekken doet terecht komen waar informatie te rapen is.

 

Verder in de sessie ben ik op het schoolplein. Het voelt levensecht. Het is een plein waar ik zes jaar lang gespeeld heb, maar dat ik ‘vergeten’ was. Ik zie het plein weer vanuit mijn perspectief als kind, en er is een ontmoeting met een leerkracht die ik vergeten was, maar die betekenisvol blijkt te zijn. Ik weet zelfs de naam van de juf waar ik al jaren niet aan gedacht heb en die ik al twintig jaar niet meer gezien heb. Ik weet plots dat ik me als kind gezien voelde door die juf, maar ook dat ik haar pijn en verdriet van dat moment kon voelen.

 

Een ander moment lijkt erg banaal, maar blijkt ook weer betekenisvol als Douglas doorvraagt. Het is een moment waarop ik op een perron wacht op de trein. Het is zomer, ik ben op blote voeten en ben thuis weg gegaan zonder goedkeuring van mijn ouders. Ik ben van nature erg volgzaam en doe niet makkelijk iets waarvan ik weet dat anderen het niet ok vinden, maar door de vragen die Douglas stelt, kan ik zien dat dit een essentieel moment was in mijn ontwikkeling. Me losscheuren, de vrijheid nemen mijn eigen leven te leiden. Op blote voeten en met een rugzak de wijde wereld in.

 

Later stelt Douglas me expliciet de vragen van mijn lijst. Hij vraagt of hij de toestemming krijgt om met mijn onderbewustzijn te praten. Ik bevestig dat het goed is. Ik geef antwoorden alsof ik alles weet en het rare is dat ik in derde persoon over mezelf praat. Ik vertel dat ik sterk ben, maar dat ik in contact moet blijven met mijzelf omdat ik me anders verlies in donkere dingen van andere mensen. Ik vertel dat ik altijd gevoeld en geweten heb wat er aan de hand was wat niet klopte met andere mensen die invloed op mij hadden. Ik vertel me dat ik bang was voor mijn ex-partner omdat ik wist dat hij pijn had die ik niet kon oplossen. Ik leg rustig uit dat ik verschillende mensen heb proberen helpen die wel het goede willen, maar hun eigen pijn niet konden oplossen en dat dat veel van me gevraagd heeft. Ik vertel wat mijn zoontje dwars zit. En ik vertel Douglas zelfs iets dat ik op dat moment onmogelijk kon weten, en slechts een week later bekend zou worden.

 

Het is moeilijk om de inhoud van de sessie weer te geven, omdat het erg persoonlijk is en natuurlijk ook te maken heeft met personen uit mijn omgeving. Het is als een soort naakte maar milde waarheid waar ik volledig toegang toe heb. De opname duurt bijna twee uur, maar ik kan het slechts in kleine stukjes beluisteren omdat ik het complex vind om al deze onbewuste dingen ook te weten te komen op het bewuste niveau. Hoewel het geen verontrustende dingen zijn, is het wel erg confronterend en houdt het ook een opdracht in waarvan ik bang ben ze niet te kunnen volbrengen. Ik moet immers mentaal een aantal denkbeelden loslaten die nu erg comfortabel voelen, maar me klein houden. En dat doe ik niet zomaar even.

 

Douglas vertelde me over het grote helende effect van de sessie op een eerdere cliënt, zowel fysiek als mentaal. Ik ervaar het minder intens, minder direct. Het is niet alsof ik plots genezen ben van allerlei dingen, maar het is alsof ik plots het begrip heb van een aantal dingen en daarmee de sleutel in handen heb om stappen te zetten. Maar het mooiste was dat ik verbinding heb gemaakt met mijn onderbewuste en dat ik er op mag rekenen dat daar veel waarheid en wijsheid te vinden is.

Psychologiemagazine België

Tekst: H. Wouters

Reserveer een behandeling