Workshop voor hoog gevoelige kinderen

Een veilige haven voor kinderen met bijzondere vaardigheden!

 

Een plek waar een kind zichzelf kan zijn, zijn/haar eigenschappen beter leert kennen en hiermee leert omgaan.

 

Steeds vaker zien we kinderen die heel gevoelig zijn en daarmee veel aanvoelen. Zij kunnen bijvoorbeeld situaties zien of weten voordat het hen verteld is. Als ouders wil je niet alleen voor hen zorgen, maar hen ook de ruimte geven om hun eigen talenten te verkennen en te gebruiken, terwijl ze speels en actief zijn.

 

Spiritueel begaafd

Hoog sensitieve kinderen kunnen naast het intens ervaren van prikkels en emoties, ook spirituele gaven hebben. Intuïtief weten deze kinderen vaak wat te doen, maar het is belangrijk dat zij ook het gevoel hebben dat ze erbij horen en helemaal goed zijn zoals ze zijn.

Voorbeelden van spirituele gaven van HSP kinderen:

 • Helderziend, helderwetend, heldervoelend, helderhorend of helderruikend:
 • Verbinding met de geestelijke wereld;
 • Zeer intuïtief en empathisch;
 • Ze voelen zich één met alles en ervaren dat alles met elkaar verbonden is. (Hierdoor kunnen ze minder makkelijk de scheiding voelen tussen eigen emoties en die van de ander).
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel en wijs ‘voor hun leeftijd’;
 • …en meer.

 

Oefenen en leren

Tijdens de bijeenkomsten willen wij de kinderen onder meer het volgende bieden:

 • Andere kinderen ontmoeten;
 • Een veilige ruimte ervaren waar ze kunnen oefenen en leren;
 • Zich thuisvoelen en er op leren vertrouwen dat ze helemaal zichzelf mogen zijn en er precies gebeurt wat goed is;
 • Wat zij mogen bijdragen om de wereld nog een stukje mooier te maken.

 

We gaan aan de slag met de inzet van zintuigen. We gaan veel voelen, met kleuren, stenen en geuren werken en vooral ook spelenderwijs dingen ontdekken. Bij de sessies is ook een energetisch ademcoach aanwezig, want ademen, aarden en loslaten spelen ook een belangrijke rol.

 

 

Samen met ouders

Het is mogelijk dat er in het vervolg ook een bijeenkomst plaats gaat vinden waar een van de ouders/begeleiders bij kan zijn en waarbij we SAMEN aan de slag gaan. In eerste instantie zullen de sessies alleen met de kinderen zijn en doen we wel oefeningen die de kinderen thuis ook samen met de ouders kunnen herhalen.

Bij de sessies voor alleen de kinderen is het voor de ouders/begeleiders mogelijk om in de buurt te wachten, er zijn voldoende drink- en eetgelegenheden om ons heen en ook de openbare bibliotheek is dichtbij.

 

Aanleiding voor het initiatief & begeleiders:

Initiatiefnemer – Douglas Lloyd

“Al geruime tijd werd mij gevraagd om met deze kinderen te gaan werken en nu is de tijd rijp om met dit project te beginnen. In mijn leven heb ik veel geleerd en werk-ervaring opgedaan, mede om mensen te kunnen helpen bij het vinden van antwoorden en healing. Dit aankomende project is een logisch vervolg daarop. Mijn visie is om een succesvolle bijdrage te kunnen leveren aan een gezonde ontwikkeling van lichaam en geest, in een ontspannen en leerzame omgeving. Kinderen hebben recht op het vormen van hun eigen toekomst, op hun eigen-wijze.”

 

Marieke van Duijn (energetisch ademcoach en ondernemer van Pak de Kans!).

“Douglas heeft mij gevraagd om bij dit initiatief aan te sluiten en dat vind ik heel bijzonder! In mijn leven heb ik veel gereisd, mooie en lastige dingen meegemaakt. Maar ik ben vooral altijd blijven luisteren naar mijn hart. En in mijn hart hebben kinderen ook zeker een speciale plek.”

 

Praktische zaken

 

 • Wat zijn de kosten?Het is gratis. Als u iets wilt bijdragen dan bent u vrij om dat te doen.
 • In welke taal?
Het wordt een gemengde groep en het zal in het Engels en Nederlands zijn.
 • Voor welke leeftijden? In principe zijn alle leeftijden welkom, ervaring leert dat deze kinderen elkaar toch wel verstaan en begrijpen, ondanks leeftijdsverschillen. We richten ons in eerste instantie op leeftijd basisschool, maar u kunt altijd vragen hierbij aan te sluiten.
 • Wannee? 19 september 2020 en 17 October 2020
 • Eerste bijeenkomst: 19 september 2020
  Inloop: 14.15
  Workshop begint om: 14.30-15-30
  Ophalen van de  kinderen: 15. 45
 • Aanmelden: Verplicht (Scroll naar beneden om uw kind aan te melden)
 • Meld je aan bij: Verplicht (Scroll naar beneden om uw kind aan te melden)
 • Waar: Wise And Well, Kleine Houtstraat 67 Z, 2011DH, Haarlem.
 • Voor vragen, opmerkingen en/of aanmelden, neem contact op via : info@wiseandwell.nlVriendelijke groeten,
  Marieke van Duijn en Douglas Lloyd

Begeleiders:

Marieke van Duijn

is actief als gecertificeerd ademcoach, energetisch werker en organiseert booStcamps in de natuur. Bij ademcoaching worden spanningen en emotionele blokkades losgelaten, waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten. Ook is bij het voelen van bijvoorbeeld heftige emoties een goede ademhaling onmisbaar. Bij de BooStcamps gaat het om bewegen in de natuur, waarbij je door middel van ademhalingsoefeningen beter je eigen lichaam leert aanvoelen.

Marieke heeft veel mensen begeleid buiten hun ‘comfort-zone’, waarbij zij haar eigen gevoeligheid als kracht kon inzetten. En naast de studie Milieu-maatschappijwetenschappen is zij opgeleid tot sportinstructrice en gids, met specialisaties in wintersport en survival. Tijdens haar vele reizen heeft ze ook lesgegeven aan kinderen, in basisschool- en tienerleeftijd, o.a. in Kenia en Amerika.  Lees meer over Marieke via https://pakdekans.nl/over-marieke/#top

 

Douglas Lloyd

 Ik ben Holistische Therapeut en gespecialiseerd in massage, acupunctuur en Quantum Healing. Ik ben hoog sensitief en krijg ook zelf informatie door als ik werk met mensen. Verder begeleid ik ook kinderen met bijzonder ontwikkelde gaven zoals helderziendheid, mediumschap en healing vaardigheden. 

Opleidingen:

 • Acupunctuur – TCM – Shenzhou Universiteit in Amsterdam
 • Chinese Kruiden – TCM – Shenzhou Universiteit in Amsterdam
 • Westerse medische basiskennis (Cipion)

Meld Uw kind aan voor 1 feb 2020

14 + 3 =