Wise And Well

Opleidingen

Opleiding Massage

De juiste massagetechnieken en niet zomaar een beetje aaien en daarom leer jij de onderstaande massagetechnieken op de juiste wijze toepassen. Massagetechnieken voor beginners kun je natuurlijk overal op het web vinden, maar een massagecursus op een wat hoger niveau, daar heb je de rest van je leven plezier van.

 

  •  Klassieke Ontspanningsmassage – Voor Beginners
  • Therapeutische Massage (Klacht gerichte massage) – Gevorderd
  • Ancient Healing Massage – Gevorderd

 

Opleiding Klassieke Ontspanningsmassage

 

De juiste massagetechnieken en niet zomaar een beetje aaien en daarom leer jij  de onderstaande massagetechnieken op de juiste wijze toepassen. Massagetechnieken voor beginners kun je natuurlijk overal op het web vinden, maar een massagecursus op een wat hoger niveau, daar heb je de rest van je leven plezier van.

 

Met deze opleiding krijgt jij niet alleen de basiskennis van spieren en hun functies maar delen Ik (Douglas Lloyd) mijn kennis van de afgelopen twintig jaar in Ontspanningsmassage, Therapeutische massage en Aziatische massage. Ik ben opgeleid in Sportmassage, ontspanningsmassage en een bacheloropleidingen in Chinese geneeskunde. Mijn pratijk in Haarlem is voor 90% volgeboekt en ik deel graag mijn kennis met mensen die meer uit hun praktijk en beroep willen halen.

 

Waarom kiest u voor de Opleiding Klassieke Ontspanningsmassage?

 

 

https://www.kollaart.nl/wp-content/uploads/2018/05/vinkje-1.pngVoor beginners
https://www.kollaart.nl/wp-content/uploads/2018/05/vinkje-1.pngHands-on training
https://www.kollaart.nl/wp-content/uploads/2018/05/vinkje-1.pngDeze opleiding is bedoeld voor diegene die meer dan alleen maar willen aaien.
https://www.kollaart.nl/wp-content/uploads/2018/05/vinkje-1.pngBasis achtergrond in de anatomie en fysiologie.
https://www.kollaart.nl/wp-content/uploads/2018/05/vinkje-1.pngKleine groepen van maximaal 10 deelnemers.
https://www.kollaart.nl/wp-content/uploads/2018/05/vinkje-1.pngU leert verschillende technieken zoals, Strijkingen (Effleurages), Pétrissage en Tapotage.
https://www.kollaart.nl/wp-content/uploads/2018/05/vinkje-1.pngIk deel met u 20+ jaar ervaring.

 

Welke Massagetechniek komen aan bod bij deze opleiding:

 

De basis van de Klassieke Ontspanningsmassage bestaat uit drie basistechnieken:

 

1. Effleurages zijn strijkende bewegingen over de huid met weinig of matige druk, waarbij een kortere of langere streek over het lichaam wordt gemaakt, gevolgd door een lichte retourstreek. De (steviger) opstreek dient zoveel als mogelijk in de richting van het hart te worden gemaakt. Zo’n heen-en-weer streek wordt gewoonlijk enkele keren herhaald. Op bijna elk lichaamsdeel kan effleurage worden toegepast: voor het aanbrengen van massageolie, om het gebied warm te maken, en om je partner te ontspannen.

 

2. Pétrissage is het kneden van spieren, een beweging die vergelijkbaar is met het kneden van brooddeeg. Het maakt de spieren soepeler, en het helpt bij het losmaken van plekken waar de huid is verkleefd met de spieren. Het kneden stimuleert ook het afvoeren van afvalstoffen uit de weefsels. Verwante technieken zoals wringen, het rollen van de huid, het oppakken en knijpen van de huid en het maken van plukbewegingen met duim en middelvinger – die door sommigen wel tot pétrissage worden gerekend – behoren eigenlijk tot de bindweefselmassage.

 

3. Tapotage– Hierbij maakt de masseur een serie – meestal snelle –ritmische slagen(met de vingertoppen, de muis dan wel zijkant van de handen, bolle handen, of gesloten vuisten) die afwisselend met beide handen worden toegediend. Diverse variaties worden benaamd met termen zoals (in volgorde van toenemende intensiteit): tikkelen, kloppen, waaierslag, hakken/hakslag, ‘cupping’ (met bolle handen), trommelen… Tapotage wordt gebruikt op gebieden met veel spierweefsel (zoals de monnikskapspier, billen, dijen en kuiten). Het stimuleert het behandelde gebied, het activeert de huid en verbetert de bloedsomloop.

 

Waar, wanneer, hoe?

Waar: Wise and well, Kleine Houtstraat 76z, 2011DH, Haarlem

Duurt: 5 lesdagen.  (15 contacturen)

Examen: Praktijk massage van een uur.

Tijd: 19.15 tot 22.15 uur.

We starten op: …………….. 2020. (Wordt bepaald na afloop van de Corona gedoe)

Wat leert jij: In deze opleiding leer je de klassieke algehele lichaamsmassage,

Vooropleiding: Geen vooropleiding verplicht.

Huiwerk: Huiswerkbelasting van 2 tot 4 lesuren per week.

 

Kosten Opleiding Klassieke Ontspanningsmassage

De opleiding Klassieke Ontspanningsmassage kost € 550.-

Als je via een eenmalige incasso betaalt dan betaal je € 550.-

 

14 + 15 =

Per 1 november zijn de prijzen aangepast.
Voor meer informatie, zie onze website.

Since 1 November our prices had been changed.
See our website for more information.