Acupunctuur

Acupunctuur

Helpt bij:

Hoe sterk is het?

Kosten

Vergoed door de zorgverzekeraar?

Guasha

Helpt bij:

Hoe sterk is het?

Kosten

Vergoed door de zorgverzekeraar?

Cupping

Helpt bij:

Hoe sterk is het?

Kosten

Vergoed door de zorgverzekeraar?

Prijzen zijn inclusief BTW

Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur bevordert en herstelt de energiebalans van het lichaam. Acupunctuur helpt tegen een breed scala van aandoeningen, van emotionele stoornissen (angst, depressie) tot spijsverteringsklachten (misselijkheid, braken). Het vermindert pijnsyndromen die zijn ontstaan als gevolg van een blessure of een chronische ziekte, zoals reumatoïde artritis. 

Acupunctuur kan ook nuttig zijn bij de behandeling van neurologische problemen, zoals migraine of de ziekte van Parkinson. Acupunctuur kan tevens onderdeel zijn van een revalidatiestrategie, bijvoorbeeld voor personen die een beroerte hebben gehad. Respiratoire aandoeningen, waaronder sinusitis en astma kunnen worden verlicht met acupunctuur, evenals veel gynaecologische aandoeningen en onvruchtbaarheid. 

Acupunctuur is ook gunstig gebleken voor het verminderen van vermoeidheid en verslavingen en voor het bevorderen van het algeheel welzijn.

Voorafgaande de behandeling:

Wordt er besproken of u medische klachten heeft.

Tijdens de behandeling:

Voorzorgsmaatregelen

Mogelijk niet geschikt bij:

Kosten

Acupunctuur wordt vergoed, raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Acupunctuur helpt bij:

Voor onder andere: voedsel, huisstofmijt, huisdieren, pollen.

Spanning op de borst, vol gevoel van de borst, pijn op de borst en hartkloppingen.

Stijfheid, pijnklachten, bewegingsbeperkingen, artrose, reumatische aandoeningen, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontsteking, spier, of pees(pijn)klachten, krachtvermindering, trillingen, krampen, nek en rugklachten, tenniselleboog, fibromyalgie (spierreuma), verstuikingen, (sport)blessures, herstel na orthopedische operaties.

Menstruatieklachten, premenstruele klachten (PMS), overgangsklachten, gespannen en pijnlijke borsten, bepaalde vormen van verminderde vruchtbaarheid, witte vloed (leukorrhea), begeleiding van IUI/IVF/ICSI-traject.

Hoofdpijn, migraine, lokale haaruitval, aangezichtspijn, duizeligheid (bijvoorbeeld Meniere), zwaar gevoel in het hoofd.

Transpiratieproblemen, jeuk, droge huid, eczeem, acne, koortsblaasjes, gordelroos, psoriasis, steenpuisten, zweren.

Bloedarmoede, kouwelijkheid, doorbloedingsproblemen, hoge bloeddruk, lage bloeddruk, schildklieraandoeningen, diabetes, overgewicht.

(chronische) neusverkoudheid, voorhoofdsholteontsteking, bijholteontsteking, allergische verkoudheid, hooikoorts, oorpijn of oorontsteking, oorsuizen of oorsuizen, bepaalde gevallen van doofheid, hoest, heesheid, keelpijn, spraakproblemen, brok in de keel tandvleesproblemen, kiespijn, aften, slechte adem, bittere smaak in de mond, droge mond (xerostomie), verhoogde speekselvloed, koortsuitslag.

Hoest, verkoudheid, astma, bronchitis, keelontsteking, darmklachten, buikpijn, bedplassen, slaapproblemen, tanden krijgen, eczeem, oorpijn/ontsteking.

Koude ledematen, zwaar gevoel, vochtophoping (oedeem).

(chronische) verkoudheid, slechte afweer, kortademigheid, astma, bronchitis, hyperventilatie.

Slaapstoornissen, veel dromen, hyperventilatie, rusteloosheid, angst, flauwvallen, dwangmatig huilen of lachen, depressiviteit, snel schrikken, vergeetachtigheid, anorexia nervosa, lusteloosheid, gebrek aan energie, algehele zwakte, overspannenheid, stress, burn-out.

Ontstoken ogen, jeukende ogen, tranende ogen, droge ogen, branderige ogen, wazig of vlekken zien, slechtziendheid.

Ontstoken ogen, jeukende ogen, tranende ogen, droge ogen, branderige ogen, wazig of vlekken zien, slechtziendheid.

Urineweginfectie, incontinentie, blaas- of nierstenen, impotentie, verminderde vruchtbaarheid, vroegtijdige of nachtelijke zaadlozingen, prostaatklachten

Rookverslaving, eetverslaving, alcoholverslaving, drugsverslaving (deze behandelingen worden niet meer vergoed door de verzekering).

Hernia, doof gevoel, zenuwontsteking/pijn (neuralgie), zoals: – intercostaalneuralgie (zenuwpijn tussen de ribben) – ischias, ischialgie – neuralgie na gordelroos – aangezichtspijn, trigeminusneuralgie gevolgen van whiplash (pijn, duizeligheid, moeheid, concentratieverlies), epilepsie, gevolgen van CVA (hersenbloeding, herseninfarct),ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose.

Misselijkheid, zure oprispingen, stuitligging, bevalling opwekken, pijn na de bevalling, stimuleren van borstvoeding, borstontsteking.

Guasha

Guasha

Wat is guasha?

Guasha is een natuurlijke, alternatieve therapie waarbij de huid wordt geschaafd om de bloedsomloop te verbeteren. Deze oude Chinese techniek zorgt voor een betere gezondheid  en helpt tegen chronische pijn. Het schaven van de huid gebeurt met een instrument met gladde randen, waarmee korte of lange slagen over het lichaam worden gemaakt. Voorafgaand daaraan wordt de te behandelen plek ingesmeerd met massageolie.

Guasha is bedoeld om stagnerende energie, chi genoemd, in het lichaam aan te pakken en daarmee een ontsteking te behandelen. Ontsteking is de onderliggende oorzaak van verschillende aandoeningen, die worden geassocieerd met chronische pijn. Wrijven over het oppervlak van de huid bevordert het genezingsproces.

Guasha wordt meestal uitgevoerd op iemands rug, billen, nek, armen en benen. De behandeling start met een milde druk. Geleidelijk kan de intensiteit worden verhoogd om te bepalen hoeveel kracht u aankunt.

Heeft guasha bijwerkingen?

Als een natuurlijk genezend middel is guasha veilig.
De procedure kan wel tijdelijk het uiterlijk van de huid veranderen. Omdat het gaat om wrijven of schrapen van de huid met een massagegereedschap, kunnen kleine bloedvaatjes die bekend staan als haarvaten in de buurt van het oppervlak van de huid barsten. Dit kan leiden tot blauwe plekken van de huid. Blauwe plekken verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Sommige mensen ervaren ook een tijdelijke indeuking van hun huid na een guasha-behandeling. Uiteraard wordt het gereedschap na elke behandeling gedesinfecteerd om overdracht van infecties te voorkomen.

Guasha wordt ook traditioneel gebruikt bij:

Voorafgaande de behandeling:

Wordt er besproken of u medische klachten heeft. 

Tijdens de behandeling:

Risico's:

Mogelijk niet geschikt bij:

Ongeschikt voor mensen die bloedverdunners gebruiken of stollingsstoornissen hebben.

Vermijd deze techniek als u de afgelopen zes weken een operatie heeft ondergaan.

Kosten

Wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Cupping

Cupping

Wat is cupping?

Een therapeutische cupping-behandeling omvat het verwarmen en plaatsen van kopjes, meestal gemaakt van glas, op de huid. Door de lucht in de beker te verwarmen, wordt een vacuüm gecreëerd en wanneer deze op de huid wordt aangebracht, wordt het weefsel in de beker getrokken. Dit verhoogt de bloedtoevoer, maakt het bindweefsel losser en stimuleert de genezing. 

De cups worden vaak op de rug, nek en schouders of de pijnlijke plek geplaatst. Cupping kan tijdelijk blauwe plekken en pijn veroorzaken, afhankelijk van de zuigkracht die door het vacuüm wordt gecreëerd en het niveau van interne stagnatie.

Waar komt cupping vandaan?

Cupping is een therapie die wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) om stagnatie te verwijderen en de stroom van qi (chi) te stimuleren. Qi is de vrije stroom van vitale energie die door het lichaam en de wereld om ons heen circuleert. Als de qi verstoord of gestoord is, kan het stagnatie (blokkades) of onevenwichtigheden in het lichaam veroorzaken.

Wat zijn de verschillende soorten cupping?

De cupping kan één plek op het lichaam worden uitgevoerd. De kopjes worden dan ergens  op het lichaam tussen de vijf en twintig minuten op hun plaats gelaten, afhankelijk van de aard van de behandeling en de conditie van het individu. Een algemene behandelingskuur bestaat uit vier tot zes sessies in intervallen met een onderbreking van drie tot tien dagen.

De cupping kan ook worden uitgevoerd met een beker die over het lichaam glijdt. Deze techniek wordt traditioneel uitgevoerd op grote spiergroepen op de rug om pijn en spierspasmen te behandelen. Massageolie wordt op de huid aangebracht voordat de cups worden geplaatst, waardoor de cups gemakkelijk over het oppervlak van de huid kunnen glijden.

Bij atleten kan cupping helpen om de bloedtoevoer naar een bepaald spiergebied te vergroten. Talrijke atleten van de Olympische spelen in Rio 2016 gebruikten cupping. Dit was gemakkelijk te zien aan de cirkelvormige markeringen op sommige Amerikaanse zwemploegleden.

Cupping wordt ook traditioneel gebruikt bij:


Cupping stimuleert de lokale circulatie van qi en bloed in het te behandelen gebied, waardoor zwelling, pijn en spanning verdwijnen. Door onzuiverheden naar de oppervlakte te trekken verwijdert het gifstoffen uit de pijnlijke plek. Het stimuleert tevens de bloedcirculatie. Aangetoond is dat technieken zoals cupping, acupunctuur en massage het weefsel ontspannen en ontstekingen verminderen.

Wat zijn de voordelen van cupping?

De voordelen van cupping zijn plaatselijke pijnverlichting en spierontspanning. Cupping verbetert de algehele gezondheid door energieblokkades op te heffen. Bij atleten kan cupping helpen om de bloedtoevoer naar een bepaald spiergebied te vergroten. Talrijke atleten van de Olympische spelen in Rio 2016 gebruikten cupping. Dit was gemakkelijk te zien aan de cirkelvormige markeringen op sommige Amerikaanse zwemploegleden.

Voorafgaande de behandeling:

Wordt er besproken of u medische klachten heeft. 

Tijdens de behandeling:

Risico's:

Mogelijk niet geschikt bij:

Kosten

Wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.